Home > Action opent duizendste winkel

Action opent duizendste winkel

15 september 2017

In september 2017 heeft Action haar duizendste filiaal geopend. De groeiplannen van de winkelketen zijn met het bereiken van deze mijlpaal allerminst afgenomen. Tegelgroep Nederland werkt al jaren nauw en intensief samen met de discounter als het gaat om advies en levering van custom made tegeloplossingen.

Europa in

Action, de van oorsprong Noord-Hollandse winkelformule, opende haar eerste winkel in 1993 in Enkhuizen. In de laatste paar jaar is de discounter internationaal gegaan en enorm gegroeid. Vooral in Frankrijk en Duitsland schieten de filialen als paddenstoelen uit de grond. Maar ook in België, Frankrijk, Luxemburg en Oostenrijk is de Action inmiddels onderdeel van een vertrouwd straatbeeld. Bij de overname door de Britse financier 3i in 2011, had de keten 245 winkels en 718 miljoen euro omzet. In 2017 komt de omzet boven de 3,5 miljard uit. En verwacht wordt dat de groei zich voorlopig nog door zal zetten.

Simpel en verrassend

Action heeft geen webwinkels. Door de gekozen strategie, die kort is samen te vatten met ‘simpel en verrassend’, trekt het volop consumenten naar de fysieke winkels, Hierdoor zijn webwinkels overbodig; een luxe in deze tijd. De panden zijn bewust gesitueerd in simpelweg ‘gewone’ straten, op de goedkopere B- of C-locaties. In elk land ziet het interieur van de Action er bovendien nagenoeg hetzelfde uit. Datzelfde geldt voor het assortiment en de uitzonderlijk lage prijzen.

Ambitieuze plannen

De samenwerking tussen Action en Tegelgroep Nederland beperkt zich niet tot de Nederlandse vestigingen. Ook voor alle internationale projecten zorgen we voor deskundig advies, maatwerk en just-in-time leveringen. We deinzen niet terug voor de ambitieuze plannen van Action. Onze logistieke dienstverlening en omvang zijn erop ingericht om ook voor dit soort uitdagende projecten steeds weer een bevredigende oplossing te kunnen aanreiken.

 

Action 1000 stores

https://www.youtube.com/watch?time_continue=8&v=3QBwHAzAVoI

 

Klik op de links om meer te weten te komen over de geschiedenis van Action en de speciale 1000stores-actie.

 

Bronnen:

EERDER