Home > The Duke Exclusive Suites: vijf sterren en butlerservice

The Duke Exclusive Suites: vijf sterren en butlerservice

The Duke

11 december 2017

Company Club The Duke, gelegen in het Brabantse Nistelrode, is onlangs uitgebreid met 20 uiterst luxueuze hotelkamers. In 2014 zijn het clubhuis, het stalhuis en de kleedruimtes van de exclusieve business- en golfclub al gerealiseerd. Begin september 2017 is het hotelgedeelte opgeleverd: The Duke Exclusive Suites. Tegelgroep Nederland leverde maatwerkoplossingen voor de wanden en vloeren én wastafelmeubels van de badkamers.

 

>>> Over het prachtige project The Duke Exclusive Suites is veel te vertellen. Vandaar een serie van drie artikelen. Het eerste artikel is een korte projectbeschrijving van het luxueuze 5-sterren hotel. Het tweede artikel gaat over de toepassing van innovatieve keramische producten voor exclusieve interieurelementen. In het derde artikel, een uitgebreid interview met Marcel Arts, General Manager van The Duke en verantwoordelijk voor de operatie en de begroting van het bouwproject, staan de ervaringen vanuit de opdrachtgever centraal. <<<

 

Exclusief

The Duke Exclusive Suites luidt de officiële benaming van het hotel. Met 20 suites tussen de 62 m2 en 82 m2 en butlerservice, enkel bestemd voor The Duke-members of hun familieleden en relaties, is de accommodatie met recht als exclusief te bestempelen. Alle hotelkamers, verdeeld over souterrain, begane grond en eerste verdieping, hebben direct uitzicht op de 18-holes golfbaan. Alle behalve de Penthouse suite, maar die heeft ter compensatie een groot dakterras vanaf waar de fairways en greens wel te aanschouwen zijn, plus daarbij een directe lifttoegang, jacuzzi en sauna.

 

The Duke Exclusive Suites

 

Engelse cottagestijl

Uitgangspunt voor het hotel was een naadloze aansluiting op het clubhuis zonder het te overschaduwen. Voor het totale programma van het hotel was echter wel een bouwvolume nodig dat twee keer zo groot was als het clubhuis. Een deel van het hotel is daartoe ondergronds geplaatst. Beide bouwdelen zijn in de Engelse cottagestijl uitgevoerd. Ze ademen traditie, klasse en vakmanschap, maar zijn tegelijkertijd voorzien van moderne accenten en apparatuur.

 

The Duke Exclusive Suites

 

Extreem groot formaat

Het interieurteam van The Duke heeft voor de wanden en vloeren van de badkamers, net zoals voor de bouw van het clubhuis, gekozen voor de samenwerking met Tegelgroep Nederland. In samenspraak is gekozen voor de tegelserie Glam Bronze Maximum van het Italiaanse merk Fiandre. Dat merk is gespecialiseerd in zogenoemde ‘slabs’, tegels in extreem groot formaat. De Glam Bronze Maximum is namelijk 300 x 150 cm2 en slechts 6 mm dik. Speciaal voor The Duke heeft Tegelgroep Nederland de tegels op maat laten maken: 75 x 75 cm2.

 

Laserbehandeling

Voor de wandtegels is gekozen voor een glanzend gepolijste uitvoering (lucidato) van de tegelserie. De vloer glanst minder extreem (semilucidato). Niet alleen zijn de afmetingen op maat gesneden, ook het oppervlak van de vloertegels is speciaal voor The Duke aangepast. Door middel van een laserbehandeling zijn ze stroever gemaakt. Dit om te voldoen aan regelgeving: de anti-slipwaarde is door de bewerking van klasse R9 opgewaardeerd naar de vereiste klasse R10. De behandeling heeft de look and feel van de tegel en het hoge rendement van de vloerverwarming niet veranderd.

 

The Duke Exclusive Suites

 

Keramische innovaties

Bijzonder zijn bovendien de wastafelmeubels in dezelfde Glam Bronze Maximum uitvoering. Tegelgroep Nederland en interieurbouwer Gielissen hebben dit bijzondere werk toevertrouwd aan (natuur)steenverwerker Arte uit Helmond. Daar zijn de 300 x 150 cm2 grote slabs verwerkt tot het blad met geïntegreerde wasbakken. De geringe dikte van 6 mm biedt verrassend veelzijdige toepassingsmogelijkheden voor keramiek, die verder gaan dan de vloer of wand.

 

The Duke Exclusive Suites: projectpartners

  • Opdrachtgever: Company Club The Duke, Nistelrode (vertegenwoordigd door Marcel Arts, General Manager)
  • Architect en bouwmanager: Kim van Cauter (Echo Architectuur), Eindhoven
  • Interieurarchitect: Famke van Eerd-Heinrichs
  • Ontwikkeling en projectmanagement interieur: Jurgen Vonk (Juchaji BV), Venlo
  • Interieurbouwer: Gielissen Interieurbouw, Eindhoven
  • Maatwerk wastafelmeubels: Arte, Helmond
  • Tegelwerk: Van Houtum Tegelwerken, Gemert
  • Advies en levering custom made tegeloplossingen: Tegelgroep Nederland, Andelst

 

Foto’s, tenzij anders vermeld: Dré Wouters, The Art of Living magazine

EERDER