Home > Berichten > Golfclub The Duke in Nistelrode

Golfclub The Duke in Nistelrode

Golfclub The Duke

Wellicht al gezien in woon- en lifestylemagazine ‘The Art of Living’, de prachtige renovatie van golfclub The Duke in Nistelrode. De exclusieve club, voorheen ‘De Hooge Vorssel’, is bijna 25 jaar na de opening getransformeerd. Er is een nieuw clubgebouw gerealiseerd dat in een bijzondere cottage stijl werd gebouwd. Een onderscheidene formule, waar de traditionele Engelse sfeer in alle elementen is doorgevoerd.

Totaalconcept

Een hoofdrol bij de inrichting speelt ontwerpster Famke van Eerd-Heinrichs. Zij heeft het fraaie clubgebouw voorzien van een uniek totaalconcept. Het vakmanschap straalt er in alle facetten vanaf, terwijl ook nadrukkelijk aandacht is voor familiaire geborgenheid en warmte. Steekwoorden in het ontwerp waren de wens om het geheel een opzienbarend, chique, stijlvol en romantisch uiterlijk mee te geven, maar tegelijkertijd functioneel, trendy en verassend te laten zijn.

Tegelwerk

Uiteraard werd voor het ontwerp gezocht naar bijpassende keramische oplossingen. Tegelgroep Nederland heeft daarvoor zorggedragen. In totaal is er 430 m2 keramische tegels verwerkt in verschillende ruimtes. Er is in de kleedkamers, doucheruimtes, wellness en toiletgroepen gekozen voor Fiandre Quarzite Cenizia (75×75) met bijpassende plint. Perfect kleurend hierbij is de gebruikte mozaïek natuursteen (BW 300×300 CM-09006). Keuze voor deze combinatie in keramische tegels is gemaakt door de natuurlijke en rijke uitstraling.

Eco Piedra

Voor een wandtoepassing is gekozen voor Eco Piedra Sillarejo Madrid, inclusief uitwendige hoeken. Deze rotswand heeft niet alleen het gewenste rustieke en chique uiterlijk, maar is ook makkelijk toepasbaar omdat het een gegoten licht materiaal is. Gezien de constructie kon Tegelgroep Nederland hier een passende oplossing verzorgen.

De vernieuwde golfclub The Duke wordt in september officieel geopend. Naast het prachtige clubhuis en de bijzondere 18-holes baan zijn er ook vergaderruimtes en een restaurant. Wilt u meer informatie over dit project of weten wat Tegelgroep Nederland voor uw project kan betekenen? Neem dan contact met ons op.

     Fotografie Dré Wouters   Fotografie Dré Wouters